Transport Alicante

transport-spain

Fordi Alicante er et så populært reisemål for turister, utvides transporttilbudet stadig og gir både besøkende og lokalbefolkningen en lang rekke med transportmetoder å velge mellom. Ekelte av de viktigste er tog, undergrunn og drosje, I tillegg til at de har sin egen flyplass.

Tog

Alicante har en hoved jernbanestasjon, som kallese Estación de Tren de Alicante. Den ligger i Salamanca-avenyen og har mange gode jernbanelenker til Spanias største nyer, som Barcelona og Madrid. Det er også andre jernbaneruter som lenker Alicante med Castilla, Asturias, Valencia og til og med Montpellier i Frankrike.

Undergrunn

I tillegg til tog har Alicante en kort undergrunnsseksjon på omtrent 4,2 km og som forbinder 4 stasjoner i midtbyen.

Drosjer

Alicantes drosjer er uhyre effektive og profesjonelle. Det er både drosjeholdeplasser og en service som kan forhåndsbestilles for besøkende som ønsker mer kontroll over budsjettene sine. Servicen er ikke kostbar og de aller fleste av sjåførene har god kunnskap om byen og attraksjonene, og vil med glede fortelle gjestene om byens beste turiststeder.

Alicante flyplass

Byen Alicante har en liten flyplass som ligger omtrent 9 km sør for Alicante. Den er alltid i utsøkt tilstand og har et utrolig hjelpsomt og vennlig personell. Der er det også en svært hjelpsom informasjonsskranke skulle bagasje bli borte, og en kan til og med kjøpe en liten nødspakke som vil dekke de mest nødvendige behov inntil bagasjen blir gjenfunnet og sendt over til passasjerens hotel eller annen losjering.