Restauranter Alicante

alicante-restaurants

For folk som innbilte seg at ris bare er populært i asiatiske land, vil Alicante sannelig vise dem noe annet. I Alicante er ris ikke bare noe som serveres på siden av tallerkenen. Faktisk finnes det her spesielle ris-restauranter (kjent som «Arrocerías» av lokalbeforlkningen) som gjerne har over 100 forskjellige oppskrifter basert på ris. Dette er Paella (en blanding av safranris, skalldyr og grønnsaker) som er den mest berømte av alle rettene. I tillegg er Alicante også godt kjent for kvaliteten på sin fisk og skalldyr, siden det alltid er ferskt og av beste kvalitet. For de som måtte foretrekke pølser eller andre typer kjøtt, kommer det fra fjellene i nærheten av Alicante. Et stort utvalg med salater er alltid på menyen hvor du enn går.

Drikker og desserter

En svært populær lokal drikk er laget av det som kalles tigernøtter og heter “horchata», og den blir servert i barer over hele byen. Det er også en mektig populær (og førsteklasses) spansk dessert som heter «turrón», som er laget av eggehviter, sukker, mandler og honning, og den kan kjøpes som en skive med marsipan eller til og med som smakstilsetning på iskrem.

Populære områder for å spise ute i Alicante

Alicantes sentrum har mange forskjellige restauranter, og de fleste ligger i tinghusets nabolag. Et annet flott sted å spise er i det området ved det gamle kvartalet som kalles El Barrio. Like i nærheten der av Plaza del Carmen (som ligger ved katedralen) kan gjester finne restauranter som serverer flotte middager hele kvelden.

Generelt begynner lunsjtiden i Alicante mellom 12:00 og 13:00 og slutter omkring 14:30. Middag begynner kl. 20:00 og varer som regel et par timer. Matkulturen i Alicante (som i resten av Spania) er noe som tas svært alvorlig av det spanske folket, og er et aspekt av kulturen som besøkende oppmuntres til å lære litt om for at de fullt ut skal kunne glede seg over det. I Alicante er det å spise en avslappet affære, og lunsj og middag er ikke noe som en skal skynde seg med.

Her er enkelte anbefalte resturanter

La Ereta restaurant

Adresse: Parque la Ereta, Monte Benacantil

Tel: +34 965 143 250

Med beliggenhet rett ved siden av berget Benacantil, er restauranten La Ereta en av de mest populære i Alicante. Her servers det førsteklasses mat som vil tilfredsstille de mest kresne gjester. Restauranten har også en flott utsikt over kysten, av slotted Santa Barbara og hele området rundt.

Darsena restaurant

Adresse: Marina Deportiva St., Muelle Levante No. 6

Tel: +34 965 207 399

Dette er stedet for alle som vil prøve en skikkelig spansk «Paella», siden det er en av restaurantens spesialiteter. Denne restauranten er også en av de eldste i området og har en fantastisk utsikt over kystlinjen.

Nou Manolin restaurant

Adresse: Villegas St. No.3

Tel: +34 965 200 368

Denne restauranten er en av de mest tilgjengelige i Alicante, der den ligger i den travleste gågata i byen. Den har en stor meny, men restaurangen er mest kjent for sine «tapas», som stadig gleder både lokalbefolkningen og alle utenlandske gjester.

El Cantó restaurant

Adresse: Alemania­­ St. No.26

Tel: +34 965 925 650

Dette er en annen restaurant i Alicante som er velkjent for sine «tapas». Den er utvilsomt noe å anbefale, men siden de ikke tar imot bestillinger, må de som ønsker å spise der ganske sikkert vente i kø en stund. Men det er verdt det til slutt, det er sikkert.

Bar Guillermo

Adresse: Pintor Velazquez St., No.21

Tel: +34 965 200 184

Denne populære «tapas»-baren ligger rett i sentrum av Alicante og er en av de få restaurantene som tilbyr hjemmelagede retter, og dette har gjort den svært populær med lokalbefolkningen. Men den har blitt ytterligere populær med sine “montaditos”, som er digre sandwiches som kan bastilles med forskjellige fyll.